Gouden hulpmiddel

De MAXMobiel is er voor iedereen, maar speciaal voor mensen in de Egmonden die wat minder mobiel zijn. Ze kunnen voor een klein bedrag gebracht en gehaald worden. Batman heeft de gevleugelde woorden ‘To the Batmobile’. Bij PostaanZee kunnen ze ‘To the MAXMobiel’ roepen als ze weer iemand kunnen helpen.

“Het is hartstikke dankbaar werk.”

Paula (64) komt voor onze afspraak aanrijden in een piepklein elektrisch autootje. Van de fotogaaf mag ze even op het stoepje, pal voor de locatie van PostaanZee in Egmond aan Zee. Geen probleem voor de MAXMobiel, slechts tweepersoons, met extra plaats voor een rollator, rolstoel (opgevouwen) of een boodschap.

Samen met haar man rijdt Paula als vrijwilliger één dag in de week in de MAXMobiel. “Ik ben lang mantelzorger geweest en ik heb veel vrijwilligerswerk gedaan. Na het overlijden van mijn moeder had ik even de handen vrij. Toen kwam ik in contact met Ellen van PostaanZee. Het is hartstikke dankbaar werk. Mensen zijn superblij dat je ze komt halen.”

De MAXMobiel is er voor iedereen in de Egmonden en een fantastisch hulpmiddel voor mensen die slecht ter been zijn. “Je hebt nogal wat mensen die wat minder mobiel zijn. En om met een scootmobiel het verkeer in te gaan vindt men soms eng. De MAXMobiel is een perfecte oplossing.” Een ritje kan voor slechts €1 geboekt worden. Een retourtje kost dus €2. Via PostaanZee kan overigens, na een geschiktheidstestje, ook een scootmobiel worden gehuurd.

Iemand die zich minimaal een dag van tevoren via de coördinator heeft opgegeven kan gebruikmaken van de service. Binnen de 3 Egmonden wordt iemand opgehaald en thuisgebracht als dat de wens is. “Soms zijn het mensen die een boodschap moeten doen, dan blijven we buiten de winkel even op ze wachten.”

Het zijn vooral de mensen die het vrijwilligerswerk van Paula de moeite waard maken. Ieder ritje is anders en kan ook bijzonder zijn. “We hebben bijvoorbeeld een licht dementerende meneer die elke dag gebruikmaakt van onze diensten. Zelf kan hij niet meer op pad. “Daar is het blauwe monster weer”, zegt hij elke keer als wij hem halen.”

PostaanZee is een initiatief ontstaan vanuit verbondenheid met de Egmondse gemeenschap. PostaanZee wil mensen in de drie Egmonden in beweging brengen en met elkaar verbinden. Ook vrijwilliger worden? Op de website van PostaanZee lees je meer informatie over vrijwilliger worden.

Gouden verhalen